Testimonial medewerker: Sébastien Molendijk, Microsoft Technical Lead

Sébastien is 36 jaar en werkt al 5 jaar bij Econocom BeLux. Als specialist in Microsoft-technologieën is hij vaak aan het werk bij onze klanten. Zijn volharding en zijn passie voor de informatietechnologieën werpen vruchten af. Sébastien is iemand die zijn loopbaan écht zélf in handen neemt. Hij vertelt ons over het schitterende parcours dat hij heeft afgelegd!

Hoe ziet jouw traject bij Econocom BeLux eruit?

Op 1 september 2011 ben ik aan de slag gegaan in de hoofdzetel van Econocom BeLux in Zaventem. Met mijn expertise in de Microsoft-technologieën kon ik een intern opleidingscentrum opzetten voor de medewerkers van diverse departementen en voor bepaalde klanten.

Door opleidingen te geven had ik contact met vele medewerkers met sterk uiteenlopende profielen. Hierdoor kreeg ik de kans om deel te nemen aan een vergadering met IBM. Die ontmoeting verliep zeer interactief, en zo kon ik me bij andere deelnemers profileren als specialist op mijn domein.

Ik kreeg het voorstel om aan te sluiten bij hun projectimplementatieteam. Ik ben ook daar consequent de activiteiten van Microsoft binnen Econocom BeLux blijven ontwikkelen. Dat heeft vruchten afgeworpen, want twee jaar geleden werden we tijdens hun jaarlijkse conferentie in Washington genomineerd als "Microsoft Partner of the Year".

Dankzij deze beloning, kreeg ik een belangrijk intern project; de migratie van Lotus Notes naar Office 365. Dat project werd mij toevertrouwd en hierdoor kreeg ik de kans om veel te reizen: ik heb collega's uit de hele wereld kunnen ontmoeten! Dat was een bijzonder verrijkende ervaring.

Vanaf dan bleven de projecten elkaar opvolgen. Het laatste in de rij was de vervanging van de vaste telefonie bij al onze medewerkers door de Skype-oplossing.

Ik ben er dus stap voor stap in geslaagd om zowel interne als externe projecten te beheren. Zo heb ik een uitgebreid netwerk van contacten ontwikkeld en me snel kunnen integreren in de onderneming.

Een Franse projectmanager vertelde me onlangs dat ik binnen de hele groep een stevige reputatie heb opgebouwd.

" Dat maakt me erg trots, en volgens mij is dat gewoon te danken aan de strijdlust en de passie die ik aan mijn professionele ontwikkeling koppel! "

Kun jij je vinden in de 'employer branding'-belofte van Econocom: "Teken vandaag zelf je loopbaan uit"?

Volledig! Ik heb altijd kunnen evolueren in de richting die mij beviel, dankzij de steun van managers die me vertrouwen gaven. Nu klopt het wel dat ik ook buiten kantooruren enorm hard gewerkt heb om me voortdurend bij te scholen en te blijven evolueren. Bij Econocom worden ieders inspanningen altijd correct beloond. De autonomie waarover je beschikt, kan soms een mes zijn dat van twee kanten snijdt, maar je moet gewoon je eigen doelstellingen voor ogen houden: het bedrijf en zijn structuur helpen ons om ze te bereiken, in ons eigen tempo.

In mijn dagelijks werk integreer ik ook de voordelen van de oplossingen die ik verkoop: "Work from anywhere, from any device”, dat is géén loze belofte! Ik woon op meer dan 100 km van onze kantoren, en daarom werk ik vaak op afstand. Die flexibiliteit en dat vertrouwen dat mijn werkgever me schenkt, geven me continu een boost.

" Ik heb mijn eigen functie gecreëerd, die bij me past, net zoals een ondernemer. "

Juni 2017 - Sébastien Molendijk, benoemd tot "Microsoft's worldwide Partner Seller of the Year"