Testimonial medewerker : Christophe Kandara, Team Leader

Christophe Kandara, 33 jaar oud, werkt in Zaventem en beheert er vandaag een team van 30 mensen binnen Econocom BeLux. Zijn servicedesk concentreert zich voor 100% op één van de grote klanten van de groep.
Het team bestaat uit erg uiteenlopende profielen en Christophe ziet dagelijks toe op een optimale cohesie van zijn ploeg. Hij houdt een oogje in het zeil en volgt de werkzaamheden van zijn mensen regelmatig op. Dat doet hij aan de hand van actieplannen waarmee contractuele doelstellingen kunnen worden waargemaakt. Daarnaast zorgt hij voor de aanwerving en opleiding van nieuwkomers, zodat steeds kan worden voorzien in de groeiende behoeften van het project.

 

Hoe ziet jouw evolutie binnen Econocom BeLux eruit?

Ik ben in 2007 als interimkracht begonnen bij de helpdesk van Econocom toen ik 24 was. Ik heb snel een voorstel voor een contract van onbepaalde duur gekregen voor dezelfde functie. Ik stond in voor de oplossing van incidenten bij de gebruikers van onze klant, voornamelijk via de telefoon. Dankzij deze functie kwam ik in korte tijd in contact met de uiteenlopende problemen die gebruikers kunnen ervaren. Ik heb er enorm veel geleerd in weinig tijd, ook op menselijk vlak. Ik was immers het eerste aanspreekpunt van vaak mistevreden of gestresseerde gebruikers. Mijn luisterbereidheid en mijn efficiëntie wisten hen meestal snel gerust te stellen. Niets kan dat gevoel van trots evenaren als je een klant hebt kunnen helpen. Mijn motivatie werd er nog twee keer sterker door!

Na 2 jaar kon ik de meest complexe, maar steeds weer verschillende problemen verhelpen en van A tot Z beheren. Men heeft me dan voorgesteld om op afstand de coördinatie in handen te nemen van een nieuw team van 3 mensen, actief in de kabeldistributie en gevestigd in het Marokkaanse Rabat.

 

" Een nieuwe ervaring met veel verantwoordelijkheid. Voortaan moest ik niet alleen dossiers coördineren, maar ook medewerkers! "

 

In overleg met de klant heb ik toen nieuwe processen, procedures en andere contractuele indicatoren ingevoerd. Ik kon ook veel reizen. Zo ben ik in Parijs geweest voor een ontmoeting met de klant. We maakten er een balans op van de cijfers en van de problemen die zich voordeden. Ik reisde ook naar Rabat voor de operationele opvolging van het team ter plaatse.

Kun jij je vinden in de belofte die Econocom je als werkgever voorhoudt: « Teken vandaag zelf uw loopbaan uit! »

Helemaal! Mijn parcours binnen Econocom BeLux en het gestelde vertrouwen spreken boekdelen. Ik heb alle middelen te baat genomen om te evolueren binnen de groep, net zoals een ondernemer zich wijdt aan zijn project. Dankzij zijn organisatie biedt het bedrijf aan elke medewerker die dat wenst, de mogelijkheid om snel de nodige competenties te verwerven voor zijn/haar verdere evolutie.

 

" De verleende autonomie draagt eveneens in grote mate bij aan deze ondernemingsgeest. Je laat je snel bezielen door de dynamiek van deze groep in volle ontplooiing. "