Ons Digital Experience Center, een unieke & innovatiegerichte ervaring

Onlangs werd bij Econocom BeLux in Zaventem een Digital Experience Center (DEC) geopend. Deze nieuwe ruimte – naast het Digital Healthcare Center uit 2013 – wil een uitstalraam zijn voor de know-how en de innoverende spirit van de groep. Je ervaart er proefondervindelijk de digitale innovaties die Econocom samen met u kan implementeren.

 

Je kan hier niet alleen nieuwe technologieën testen, maar je vooral volledig onderdompelen en laten overrompelen door uiteenlopende nieuwe mogelijkheden in diverse business domeinen. Econocom BeLux heeft enkele praktijkgerichte settings uitgewerkt, precies om op tastbare wijze te kunnen illustreren hoe deze innovaties vorm te geven, hoe ze te financieren en versneld te implementeren.

EEN BREDE WAAIER AAN GEBRUIKSERVARINGEN

De nieuwe showroom biedt een brede waaier aan digitale innovaties: interactieve schermen, augmented en mixed reality collaboration solutions, IoT data as-a-service.

Het is een ruimte met diverse hoeken en kantjes waar je meerdere scenario's beleeft, uitgewerkt door diverse actoren uit Econocom’s ecosysteem - inspiratie door en voor business cases!

Een ‘new way of working’ (NWOW): denk #samenwerken! Ontdek nieuwe manieren van samenwerken, aangeboden via een reeks intuïtieve oplossingen. Hardware en software die het samenwerken faciliteert en stimuleert, hetgeen u toelaat co-working, co-creatie en interactie naar een next level te brengen.

Mixed reality #AsAService: een uniek aanbod op de Europese markt! Een combinatie van de HoloLens-technologie, bijbehorende diensten (bijv. Microsoft Azure), specifieke apps én financiering. De oplossing biedt de mogelijkheid tot interactie met virtuele objecten in een reële wereld. De toegangspoort naar allerlei nieuwe toepassingen. Toepassingsgebieden: gezondheidszorg, architectuur/bouw, virtuele citytours, onderwijs. Lees hier ons persbericht.

Nieuwe manieren van samenwerken via #AugmentedReality. Intelligente AR-brillen vergemakkelijken overleg tussen field workers enerzijds en experts/trainers op afstand anderzijds. Toepassingsgebieden: industrie, field services, gezondheidszorg, verzekeringswezen, energie.

De opkomst van nieuwe #Businessmodellen. We zien een belangrijke toename in de vraag naar product-dienstcombinaties, in nieuwe financieringsoplossingen, in begeleiding bij de overstap van bezit naar gebruik, naar "as-a-service"-modellen. Toepassingsgebieden: financiering van de circulaire economie, mobility as-a-service, workplace as-a-service, IoT data as-a-service enz.  

#Gezondheidszorg: kwaliteitsmonitoring en live data-analyse van patiëntgegevens tijdens een operatie! In de medische sector groeit niet alleen de digitalisering van operatiekwartieren, maar zien we tevens de evolutie in de richting van real-time dashboarding en data analytics  tijdens de operatie en dit vanuit de continue bezorgdheid rond kwalitatieve zorgverstrekking.  

Internet of Things as-a-service. Beheer en analyse van data in een vingerknip. De eenvoud van data eerder dan de complexiteit van IoT.

Mobiliteit zonder grenzen! iOS in business bevordert de mobiele transformatie in de B2B-sector. Econocom BeLux is de enige Apple Authorized Entreprise Reseller in Belux (AAER). Deze certificatie is een mooie bevestiging van zijn ervaring in diverse domeinen: iOS in business, Choose Your Own Device (CYOD), Mobile Device Management (MDM), enz.. Toepassingsgebieden: industrie, retail, gezondheidszorg.

#NWOW, het nieuwe werken! De digitale gebruiker van vandaag wil kunnen presenteren, samenwerken op afstand, brainstormen. Onze dochteronderneming BIS, integrator van multimediaoplossingen, helpt u graag op weg. Toepassingsgebieden: meeting rooms, conference rooms, ideation rooms, digital signage.  

"We presenteren in ons Digital Experience Center niet zozeer de nieuwe technologieën op zich, maar veeleer de nieuwe manieren van samenwerken, de nieuwe toepassingsgebieden, die u toelaten om nieuwe markten aan te boren, om uw productiviteit te verhogen, om voordeel te halen uit data. Maak maximaal gebruik van de digitale transformatie en laat u inspireren door nieuwe business modellen!” - Bruno Ronsse, Country Manager Econocom BeLux.

INSPIRATIE NODIG? HOOG TIJD VOOR CO-CREATIE !

Het Digital Experience Center heeft nog heel wat andere troeven. Deze inspirerende ruimte is ook een centrum voor co-creatie. Vertrek vanuit prikkels om te innoveren; laat uw creativiteit opborrelen. Het Digital Experience Center slaat bruggen tussen de diverse actoren van Econocom’s ecosysteem en úw onderneming. We zoeken samen oplossingen op maat van úw ambities!

 

Wenst u het Digital Experience Center van Econocom BeLux te bezoeken? Neem gerust contact met ons op!