Een moderne werkomgeving voor Econocom BeLux!

De « New World of Work » van Econocom BeLux: mobile en duurzaam !

Het creëren van open spaces maakt onderlinge uitwisselingen en gesprekken gemakkelijker en zorgt voor een betere en efficiëntere samenwerking op het werk.  Een clean desk is hierbij belangrijk !  Flex desks (geen of weinig toegewezen werkplekken) werken mobiliteit en synergie in de hand.  De bubbels zijn beschikbaar voor werknemers die zich wensen af te zonderen om te telefoneren, een vergadering te houden of sneller te kunnen werken op een bepaald dossier.

Het Work Café binnen de gebouwen is een gebruiksvriendelijke plek om klanten of partners te ontvangen in een aangenaam kader, om te gaan met collega’s of zelfs te werken in een minder formeel kader.  Dit alles om de produktiviteit, de wisselwerking, de creativiteit en de motivatie te verhogen ! 

Deze nieuwe inrichting verkleint ook de ecologische voetafdruk. Econocom BeLux maakt gebruik van groene energie, sorteert afval en werkt met een led-verlichting op basis van aanwezigheidssensoren. Verder zijn er drinkfonteintjes met leidingwater die makkelijk toegankelijk zijn voor de medewerkers. Op de parking werd een laadpaal voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Werken bij Econocom is ook « ecologisch verantwoordelijk » zijn.

Een « New Way of Working » dankzij nieuwe technologieën

In de kantoren is niet langer plaats voor vaste telefoons. Skype for business werd geinstalleerd voor alle werkplekken. Skype for Business (Microsoft) werd geïnstalleerd op alle werkplekken. Naast in- en uitgaande oproepen biedt deze oplossing een complete module voor online vergaderingen. Ze maakt HD-videoconferenties en het delen van content mogelijk, zodat er een maximale interactiviteit wordt bereikt.

Er werden « door tablets » aangebracht aan de ingang van alle vergaderzalen, zodat deze « live » kunnen worden beheerd. Gedaan met marathons en stress omdat er vruchteloos naar een lege vergaderruimte moet worden gezocht. Deze tablets functioneren in real time met het besturingssysteem van het mailverkeer en de calendar. Kostbare tijdwinst en een boost voor de productiviteit!

In de verschillende ruimten zijn schermen opgehangen die het lokale en internationale nieuws over de groep weergeven. Een efficiënt communicatiemedium waardoor de medewerkers altijd op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in hun bedrijf en in andere afdelingen. Evenementen, gewonnen contracten, wedstrijden, … Iedereen is in real time op de hoogte!

« Door te investeren in een modernere werkomgeving heeft Econocom ervoor gekozen een nieuwe werkbenadering te hanteren. Deze benadering is meer collaboratief en legt sterk de nadruk op informatie-uitwisseling, kennisoverdracht en het onderling delen van ervaringen. »  Bruno Ronsse, Country Manager Econocom BeLux

Tenslotte werden onbemande, intelligente afhaalpunten in gebruik genomen. Het principe is heel simpel: medewerkers kunnen voortaan alle online privé-bestellingen beveiligd laten leveren tijdens de werkuren. Econocom wilt hiermee tegemoetkomen aan de noden van een betere “work-life balance”.

Dit flexibele en moduleerbare werkkader maakt deel uit van een bedrijfsproject dat gericht is op de mensen in het bedrijf. Een project dat iedereen de best mogelijke levenskwaliteit op het werk wilt garanderen!

U moet het zien om het te geloven. Wilt u het graag allemaal zelf ontdekken?

Start meteen jouw digitaal avontuur bij Econocom BeLux. Bekijk onze jobs.