Catherine Sterck: terugblik op een ambitieus avontuur! Part II

“Binnen een servicecontext zijn de mannen en vrouwen die de service verzorgen het allerbelangrijkste. Econocom heeft dit goed begrepen en heeft veel oog voor menselijk kapitaal en zelfontplooiing. Ik ben er het levende bewijs van.”

Bij de geboorte van haar tweede kind bezint Catherine zich over haar professionele routines en gaat ze een nieuwe richting uit, die van Business Development. Gezondheidsproblemen verplichten haar evenwel om de voet van het gaspedaal te halen en te kiezen voor deeltijds werk.

Enkele jaren later maakt Catherine een nieuwe start en gaat ze één van de grootste contracten van de groep beheren, de Europese Commissie. Ze weet op dat moment alles over licensing, volume (devices) en printing. In 2010 wordt Catherine Sterck Algemeen Adjunct-Directrice van EPS (Econocom Products & Solutions) aan de zijde van Benoît Rousseaux. Ze bouwt er de volume- en printingbusiness uit en beheert de werkzaamheden van een team van een twaalftal medewerkers.

Maar ze mist het contact met de klanten, het operationele aspect valt haar zwaar. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging in 2015: de creatie van een transversale functie waarbij het beste van de 3 vakgebieden van Econocom Belux wordt aangeboden via één enkel aanbod. Deze rol kadert perfect in de oriëntering die men uit wil met een nieuw lokaal strategisch plan.

Nogmaals een koersverandering. Catherine perfectioneert haar technische kennis en neemt de functie van Pre-Sales Manager van het digit’all user-aanbod op zich. Vanaf januari 2016 leidt ze een enorm project bij BNP Paribas Fortis in goede banen: de invoering van een globale digitale oplossing, “ChooseYourOwnDevice”. Die kadert in een grootschalig mobiliteitsproject binnen de bank. Meer lezen (case).

Meteen daarna neemt ze de leiding over het team van architecten & system engineers die zijn gespecialiseerd in oplossingen voor end-users (incl. Sébastien Molendijk). Catherine Sterck is nu End-Users Solutions Manager.

Enkele weken geleden heeft de aankondiging van een nieuw strategisch plan ook voor haar iets nieuws in petto. E for Excellence zal weldra het licht zien. Op 24 juni 2017 wordt Catherine benoemd tot EPS Managing Director.

“Ik zie elke nieuwe strategie van de groep als een heuse uitdaging. Ze stimuleren me en oriënteren mijn keuzes! The sky is the limit. WE MOETEN DURVEN!”

Ze voegt eraan toe: “Het is niet nodig te hopen om te ondernemen noch te slagen om te volharden” - Willem van Oranje

Wil je samen met ons het Econocom avontuur beleven? We zijn op zoek naar verschillende profielen!