Catherine Sterck: terugblik op een ambitieus avontuur! Part I

24 juni 2017. Catherine Sterck wordt Managing Director van de EPS Belux-activiteiten (Econocom Products & Solutions). Een benoeming die een loopbaan van bijna 27 jaar bij Econocom bekroont! Een odyssee die haar langs tal van ambitieuze projecten voerde en waarbij ze er niet voor terugschrok om heilige huisjes omver te schoppen. Ontdek hier haar loopbaantraject, een avontuur vol uitdagingen en gedurfde keuzes! 

1 juli 1990. Met een kersvers diploma boekhouden (EPHEC) onder de arm gaat Catherine Sterck aan de slag in de kantoren van Econocom aan de Parnassusgaarde in Elsene. Het bedrijf telt bijna 300 medewerkers. De jonge Sales Assistant zet er haar eerste stappen met de opvolging en verwerking van uiteenlopende bestellingen. Ze doet dat achter het zwarte scherm van een console die is aangesloten op het IBM-systeem. Als 20-jarige met een erg commerciële ingesteldheid is ze geknipt om te luisteren naar en te voorzien in de noden van de klanten.

“Die voortdurende bereidheid om de behoeften van anderen (klanten of gebruikers) in ogenschouw te nemen heeft mijn hele loopbaan richting gegeven.”

In die tijd deed de groep zijn voordeel met de komst van de pc en ging hij zich opnieuw concentreren op zijn core business als corporate reseller. Econocom zorgt voor een omwenteling in de rol van de reseller in de IT-distributie: de onderneming is één van de eerste die deze activiteit gaat uitbesteden via 2 distributeurs, Ingram & Tech Data (voorheen Computer 2000). Catherine volgt deze evolutie op de voet; ook haar functie evolueert. Ze garandeert voortaan de verwerking en de goede uitvoering van de bestellingen. Een functie met veel verantwoordelijkheden aangezien 90% van de omzet van de onderneming afkomstig is van de distributie.

“Mijn zin voor avontuur motiveert me om opportuniteiten te baat te nemen wanneer die zich voordoen! Ik beheer zelf mijn hele loopbaan als een echte ondernemer.”

In 1995 wordt alles geïnformatiseerd; werkinstrumenten en de hele markt evolueren. Catherine Sterck wordt gebombardeerd tot Operations Manager en beheert nu een team van 5 mensen! In deze context van groei en na de succesvolle implementering van een standaard ERP treedt ze in 1998 toe tot het directiecomité van Econocom P&S BeLux.

Ze wordt opnieuw beloond voor de uitstekende uitvoering van tal van langdurige projecten en schrijft zich in voor een derde cyclus commercieel management aan de Solvay Business School. Ze volgt er avondlessen tot in juni 2000. Haar prestaties blijven niet onopgemerkt en brengen haar loopbaan in een stroomversnelling …

Part II zal volgen...