Agoria Company Tour - ICHEC

event date: 16 maart 2017
event place: Zaventem Offices

De Company Tour van Agoria hield ook halt bij Econocom BeLux!

25 studenten van de ICHEC Business Management School bevolkten op donderdag 16 maart de gangen van het hoofdgebouw van de onderneming in Zaventem.

Tijdens een voormiddag professionele immersie konden ze kennismaken met de uiteenlopende vakgebieden die aangeboden worden door een internationale groep, en bovendien een belangrijke speler is binnen de digitale transformatie van ondernemingen.

Deze toekomstige commerciële ingenieurs werden verwelkomd door Country Manager Bruno Ronsse. Om de interactie te bevorderen bezochten ze nadien in twee aparte groepen de gedigitaliseerde werkomgeving van de medewerkers van Econocom en ze luisterden aandachtig naar het professionele parcours van Eric Vandermeersch, Digital Retail Solutions Director BeLux.

 “Een schitterende ontmoeting tussen de studentenwereld en de realiteit van het beroepsleven bij Econocom. Deze dag maakte het mogelijk om de loopbaan van deze jonge profielen te oriënteren; ze konden aansluiting vinden bij de onderneming via verschillende getuigenissen” - Eric Vandermeersch, Digital Retail Solutions Director BeLux.

Laurent Casu, Healthcare Director, stond in voor het bezoek aan het Digital Center. Deze innovatieve etalage op de digitale oplossingen binnen de gezondheidssector kon heel wat studenten boeien. Het gedigitaliseerde operatiekwartier en de geconnecteerde revalidatiekamer konden ook op heel wat belangstelling rekenen.

Op het einde van het evenement ging de aandacht uit naar hun respectievelijke toekomstplannen tijdens workshops die geanimeerd werden door bepaalde afdelingshoofden. Zij deelden met passie hun ervaringen en enkele concrete carrièreopportuniteiten .

Het was niet eenvoudig om een goed gevulde voormiddag tijdig af te sluiten; een herinneringsfoto, enkele uitgewisselde cv’s en waarschijnlijk het begin van een Econocom-avontuur voor deze toekomstige ondernemers.

De toekomst is digitaal, en na het avontuur bij Econocom is iedereen daarvan overtuigd.