Agoria Company Tour - Ephec

event date: 17 maart 2017
event place: Zaventem Offices

Op initiatief van het netwerk van technologische ondernemingen Agoria verwelkomde Econocom BeLux op 17 maart 25 studenten van de Ephec Louvain-La-Neuve.

Deze laatstejaarsstudenten informaticatechnologie konden tijdens een voormiddag proeven van het Econocom-avontuur.

“Dankzij zijn netwerk van technologische, technische en wetenschappelijke instituten brengt Agoria de ondernemingen rechtstreeks in contact met de toekomstige burgerlijke/industriële ingenieurs, informatici en technici. Zo openden 58 ondernemingen hun deuren in het kader van de Agoria Company Tour. Tijdens het bezoek aan Econocom BeLux konden de studenten ontdekken hoe de ondernemingen zich digitaliseren. De evolutie van het onthaal van patiënten in een ziekenhuis was heel illustratief: verrassing, belangstelling en verwondering waren op de afspraak!” - Laura Beltrame, Expert Agoria

Bruno Ronsse, Country Manager BeLux, verwelkomde de studenten persoonlijk in de hoofdgebouwen van de onderneming in Zaventem.

Daarna volgden een voorstelling van de diensten en de vakgebieden die behandeld worden door onze “in-house” service desk en een rondleiding binnen de gedigitaliseerde werkomgeving van de medewerkers van Econocom BeLux en in het Digital Center. Deze innovatieve etalage op de digitale oplossingen die voorgesteld worden aan de zorginstellingen (healthcare) kon rekenen op hun onverdeelde aandacht! Sébastien Molendijk, Microsoft Technologies Consultant, vertelde daarna over zijn parcours binnen Econocom tijdens een interactieve interventie in het workcafé.

Vervolgens konden de studenten praten met de verantwoordelijken van verschillende afdelingen en hun teams. Het was voor hen een gelegenheid om kennis te maken met de rijkdom en de diversiteit aan vakgebieden bij een grote speler binnen de digitale transformatie van ondernemingen.

 “Wij waren allemaal in de wolken na het bezoek aan Econocom. We waren onder de indruk van heel wat aspecten: de werksfeer, de gezelligheid, de vriendelijkheid van alle mensen die we ontmoetten en de diversiteit van de jobs. Persoonlijk was ik erg verrast door de digitale oplossingen voor de gezondheidssector, maar ook door het veiligheidsaspect dat voorgesteld werd door Sébastien Molendijk”. - Marie-Noël Vroman, directrice van de afdeling informaticatechnologie, Ephec Louvain-La-Neuve

 

Deze mooie voormiddag werd afgesloten met een lunch en een groepsfoto!

Het was een verrijkende ontmoeting voor iedereen en waarschijnlijk het begin van een mooi avontuur voor sommigen!

Hebt ook interesse in een voormiddag professionele immersie voor uw leerlingen? Contacteer ons!

Bent u net afgestudeerd en wenst u aan te slag te gaan bij Econocom? Bekijk onze aanbiedingen!