20 km door Brussel: ons jaarlijkse sportevenement !

event date: 27 mei 2018
event place: Brussel

Het evenement van de ''20 km door Brussel'' is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Econocom BeLux !

De vorige edities hebben op onze lopers en hun supporters indruk gemaakt. Daarom herhalen we het initiatief dit jaar! We spreken af op zondag 27 mei 2018!

Bij Econocom is team spirit ook in de sport belangrijk ! Aarzel niet om onze 33 lopers te komen aanmoedigen !

Omwille van haar wens voor een sterk sociaal MVO-beleid, zal Econocom Belux via dit evenement twee associaties ondersteunen

De eerste, “Enfants du Mekong”, helpt kinderen in nood in het zuidoosten van Azië sind 1958. Ongeveer 22 000 kinderen worden gesponsord en 60 000 kinderen worden ondersteund om toegang te krijgen tot onderwijs. 

Kinderen van Mékong steunt een 100-tal ontwikkelingsprojecten per jaar (scholen, waterputten, ...) en beheert 10 centra en 78 huishoudens in 7 landen.

Het Merieux centrum in Phnom Penh (Cambodja) is één van hun prioriteiten in 2018. Econocom Belux heeft besloten om deel te nemen aan de financiering hiervan.

De tweede, Wij Blij, zal vanaf begin mei een dagwerking aanbieden aan jongeren met een mentale beperking en autisme in een speciaal ingericht huis in Koningslo. De bedoeling is om meer begeleiding aan deze jongeren aan te bieden naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Dit alles met een gemotiveerd team van begeleiders en een bekwame bestuursploeg.